voorbeeldvoorbeeldvoorbeeldvoorbeeldvoorbeeldvoorbeeld

Informatie dierenarts

Dierfysiotherapie is een paraveterinaire dienstverlening om dieren met bewegingsbelemmerende klachten functioneel te verbeteren. De dierenfysiotherapeut staat u bij met het oplossen van gezondheidsproblemen rondom het bewegingsapparaat van dieren.

Aan behandelingen gericht op genezing wordt uitsluitend gestart nadat de dierenarts heeft doorverwezen. De dierenfysiotherapeut begint het eigen onderzoek met een anamnese met de eigenaar van het dier, waarna het wordt geobserveerd, gepalpeerd, gemonsterd en/of gelongeerd. Indien noodzakelijk worden ook specifieke testen verricht om tot een optimaal fysiotherapeutisch behandelplan te komen.
Het behandelplan wordt besproken met de eigenaar. Als de behandelingen zijn afgesloten rapporteert de dierenfysiotherapeut aan de dierenarts. Zo blijft u op de hoogte van uw patiënt.

Een goede samenwerking is van groot belang, evenals het vertrouwen in elkaars kennis en kunde. Dierfysiotherapie is een specialisatie en de dierenfysiotherapeut zal er alles aan doen om de kwaliteit van de dienstverlening hoog te houden, waardoor de dierenarts deze dienstverlening ziet als een toegevoegde waarde aan zijn veterinaire praktijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de NVFD of een lid van de NVFD bij u in de buurt.