voorbeeldvoorbeeldvoorbeeldvoorbeeldvoorbeeldvoorbeeld

De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren

De NVFD komt niet alleen op voor de belangen van de leden, maar zorgt er ook voor dat de kennis van de dierenfysiotherapeut op het gewenste niveau blijft om dierenartsen en diereneigenaren te helpen bij het oplossen van problemen aan het bewegingsapparaat van het dier. Met toezicht op en inspraak in ondermeer opleidingen, nascholingen en toetsingen waarborgt de NVFD de kwaliteit van de kennis en kunde bij haar leden en daarmee van de specialisatie dierfysiotherapie.

De NVFD informeert zoveel mogelijk. Zowel de leden als belanghebbenden. Zo worden dierenartsen die nog niet bekend zijn met het vak dierfysiotherapie geïnformeerd over de mogelijkheden en voordelen van een consult.

Diereneigenaren worden eveneens voorzien van informatie. De dierenfysiotherapeut hoeft er niet persé pas worden bijgehaald wanneer er belemmeringen bij het bewegen zijn geconstateerd. Ook als sportmedische begeleiding, en dan met name in de paarden- en hondensport, kan dierfysiotherapie prestatieverhogend en preventief werken.